Wsparcie klienta:eshop@protibet.pl
Waluta
PLN
Language
Język polski

Słone naleśniki o smaku Himalajów

Składniki na około 6 naleśników

Ciasto naleśnikowe:

  • 50 g tsampy
  • 50 g mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżeczka czarnej soli
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy

Nadzienie:

  • pasta warzywna
  • marchewka
  • ogórek
  • młody szpinak
  • pomidory koktajlowe

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce. Otrzymamy rzadkie ciasto, które odstawiamy na 10 minut. Nagrzaną patelnię smarujemy niewielką ilością oleju i wylewamy na nią chochelką ciasto. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Z tej ilości ciasta wyjdzie około 6 średniej wielkości naleśników. Gotowe naleśniki smarujemy pastą, układamy warstwami warzywa pokrojone w cienkie paski (można to zrobić skrobaczką) lub cienki makaron i składamy lub zwijamy naleśniki.


slone-nalesniki-o-smaku-himalajow